OTIŠLA KOD LEKARA ZBOG PREHLADE, A ONDA JE USLEDIO UŽAS: Tragična sudbina učiteljice, nije bilo šanse da preživi...
Učiteljica, Foto: Printscreen/Youtube/Bridgette Campbell

tuga

OTIŠLA KOD LEKARA ZBOG PREHLADE, A ONDA JE USLEDIO UŽAS: Tragična sudbina učiteljice, nije bilo šanse da preživi...

Učiteljica završila na respiratoru, imala transplantaciju pluća i izgubila najvažniju bitku

Objavljeno:

Učiteljica Emili Prisli (46) iz Kentakija otišla je kod lekara u maju 2022. sa simptomima sličnim prehladi. Ali, umesto dobijanja očekivane terapije koja bi joj donela brzo ozdravljenje, ona je završila u bolnici pošto su lekari ustanovili da je dobila tešku infekciju, zbog koje je provela četiri meseca na respiratoru.

Ustanovljeno je da je Prisli patila od infekcija koje su kompromitovale njena pluća i da je imala virus koji je izazvao upalu u njenom telu. U oktobru 2022. morala je da prođe kroz dvostruku transplantaciju pluća u roku od nekoliko dana.

- S vremena na vreme je prkosila prognozama - rekao je njen suprug Džef Prisli za Leksington Herald-Lider.

Nažalost, njeno telo nije bilo dovoljno jako i preminula je ove nedelje.

Emili je otišla kod lekara 22. maja 2022. godine, verujući da ima samo prehladu. Ali, iznenada njen krvni pritisak i broj otkucaja srca naglo su pali, kao i nivo kiseonika u organizmu. Dobila je sedative i stavljena je u medicinski indukovanu komu.

Kako njena pluća nisu mogla da snabdevaju telo kiseonikom, odlučeno je da joj je neophodna transplantacija pluća. Posle prve transplantacije njen imuni sistem je negativno reagovao na proteine iz novih pluća, pa je preporučeno da ih ukloni i da ponovo dođe na listu za transplantaciju.

Njen suprug je bio apsolutno saglasan sa tim.

- Rekao sam medicinskom timu da Emili i ja volimo naš zajednički život. Volimo svoje prijatelje. Volimo ljude kojima smo okruženi. Dakle, ako postoji šansa da ona preživi i da ima dobar kvalitet života, onda je odgovor na drugu transplantaciju „da“ - rekao je Džef Prisli.

U roku od 24 sata, Emili je urađena druga transplantacija. S obzirom na to da je ovog puta njen organizam dobro odreagovao, puštena je kući za Dan zahvalnosti 2023.

Praznik je proslavila sa suprugom i njihovo dvoje dece.

- Moram mnogo da budem zahvalna za ovaj Dan zahvalnosti i tako mi je drago da je moj tim za transplantaciju pluća pomogao da odem kući i podelim tu zahvalnost sa svojom porodicom, prijateljima i zajednicom - rekla je tada Emili Prisli i dodala da je “divno biti kod kuće sa svojom decom i psom”.

Ali, dok je planirala da se vrati đacima i nastavi, njeno zdravlje se ponovo pogoršalo. Njena porodica je potvrdila da je Emili preminula okružena najmilijima u utorak oko četiri sata ujutro.

Emili sa suprugom
Emili sa suprugomfoto: Printscreen/Youtube/Bridgette Campbell

Njen suprug je izjavio da je Emili bila spremna za odlazak. Tokom borbe za život koju je Emili, nažalost, izgubila, njenoj porodici od velike pomoći bile su donacije prikupljene preko platforme GoFundMe; porodili Prisli uspela je da sakupi više od 100.000 dolara za lečenje.

Porodica će tokom predstojećeg vikenda proslaviti njen život organizovanjem takozvanog dana otvorenih vrata u subotu, a potom će uslediti parastos. Porodica je tražila od prisutnih da nose jarke boje kako bi „predstavljali tako briljantan život“.

- Emilin sjaj je otišao tako daleko i ostavio je dubok trag u srcima svih koji su je poznavali – izjavila je njena sestra Lesli Kaningem.

Bonus video:

01:07

NA OVO SE ŽALE PACIJENTI KOJI SU DOŠLI SA LETOVANJA Gusak otkrila: Jedna svakodnevna stvar je LEGLO infekcija

(Espreso / Dejli mejl / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.